en ro fr Academia de Dresaj Canin "GUNDO" - Despre Noi
Un câine educat, un prieten minunat !

DRESAJ             ONLINE !!!

click pentru detalii ...

NOU in ROMANIA !!!!! CONSILIERE PSIHOCANINA !

click pentru detalii ...

Vand pui ciobanesc german cu par lung pentru expozitie, paza, familie.

Pensiune și Pistă de Agility

Academia de Dresaj Canin "GUNDO" are în dotare Pensiune canină și pistă de agility .

click pentru detalii ...

DOTARI scoala dresaj

Serviciile profesionale de dresaj se ofera cu dotări adecvate. Va prezentăm în această secțiune câteva din dotările Academiei de Dresaj Canin "GUNDO".
 

click pentru detalii ...

FILMARI

Am pregătit pentru dum-neavoastră o galerie cu filmari luate in timpul orelor de dresaj.
 

click pentru detalii ...

INTAMPLARI ADEVARATE

Se vor povesti anumite intamplari cu si despre caini ale scolii de dresaj si bineinteles ale stapanilor animalelor cu proprii caini.
 

click pentru detalii ...

RECOMANDARI DE LA CLIENTI

O caracterizare scrisa de catre client in care se vor trece atat aspectele pozitive cat si cele negative in asa felincat recomandarea sa ajute la o percepere mai buna a viitorilor clienti aupra activitatii scolii de dresaj, pentru inbunatatirea relatiilor dintre instructor si stapanii cainilor, pentru ridicarea profesionalimului activitatii scolii.
 

click pentru detalii ...

APARITII MEDIA

Aparitii in ziare, reviste de specialitate, reportaje cu si despre caini, aparitii TV, reclame, examene de lucru: BH, SCH1, 2.Expozitii de frumusete, etc.
 

- Revista dog magazin din luna octombrie 2011
- reportaj mix2 tv brasov 28 09 2011

- Demonstratia de dresaj canin de la Codlea din 6 august 2011 | Vorbeste liber - ProCodlea

- Demonstratie de dresaj la Codlea (VIDEO) | Brasov.net

- Procodlea.ro reportaj cu poze

- ziarul adevarul de brasov din 31 10 2011

- Procodlea.ro
20 decembrie 2011

- Școala Generala nr.5
21 Dec 2011

click pentru detalii ...

DEMONSTRATII DE DRESAJ

Filmari si poze din timpul demonstratiilor de disciplina, paza si aparare, urma, etc.
 

click pentru detalii ...

Linkuri utile

http://www.artgravure.ro
http://www.scoalaprems.ro
http://www.premstp.ro

 
  Despre Noi
Despre Noi

Portretul unui instructor-dresor
De la pasiune la profesie
sau istoria unui club de dresaj

Academia de Dresaj Canin "GUNDO" din Brasov, acum bine consolidata si in plina expansiune, priveste inapoi pentru a-si povesti istoria sa, care are la baza , cum era si firesc, un caine din rasa ciobanesc german, femela pe nume DONNA.

Liviu Orghidan in Asociatia Chinologica RomanaEa a fost oferita acum 22 ani inginerului Liviu Orghidan din Brasov si a reusit sa materializeze una din marile pasiuni ale stapanului sau, dragostea pentru caini, in actuala profesie de instructor dresor. Datorita rasei din care face parte, DONNA a beneficiat de antrenament, alaturi de stapanul ei, in cadrul echipei de dresaj a A.Ch.R. (Asociatia Chinologică Română) din Brasov, condusa in acel timp de domnul Boga Tiberiu. Alaturi de DONNA, incep primii pasi ai lui Liviu Orghidan spre profesia de instructor dresor.

Reusesc sa obtina un teren in Poiana Brasov, apartinand unor fermieri, dar, in urma incidentelor neplacute pe care le au cu proprietarii, soldate cu moartea tragica a unei femele de Schnauzer urias, in proprietatea d-lui Boga Tiberiu, care ramanea de paza in Poiana Brasov, echipa de dresaj renunta la acest teren, urmand sa isi desfasoare activitatea in Brasov.

La initialiva si sub conducerea lui Liviu Orghidan, odata cu retrageriea domnului Boga Tiberiu din activitate, in anul 1987, echipa va fi transformata in CLUBUL DE DRESAJ care va activa in conformitate cu statutul A.Ch.R . din Brasov, timp de 3 ani.

In aceasta perioada, DONNA participa la mai multe concursuri de dresaj in tara alaturi de stapanul ei. Datorita inteligentei si a docilitatii DONNEI, ocrotitorul sau, Liviu Orghidan, este remarcat de domnii Torino Bocaniciu ( presedintele Clubului National al Cainilor Utilitari) si Willi Land ( arbitru de lucru).

La perfectionarea din cadrul C.N.C.U. ( Clubul National al Cainilor Utilitari ) , unde Liviu Orghidan participa, obtine in urma examenelor date pe data de 9 mai 1991 atestatul de instructor dresor.

In acelasi an Liviu Orghidan infiinteaza Clubul de dresaj Excelsior, cu personalitate juridica si scop nelucrativ al carui presedinte este si detine in paralel si functia de vicepresedinte al A.Ch.R . din Brasov. In urma reprosurilor aduse de catre o anume persoana din cadrul A.Ch.R . din Brasov referitoare la functia sa, desfasurata in paralel cu functia de presedinte al clubului de dresaj, este nevoit sa demisioneze din cadrul asociatiei.

Acest incident nu afecteaza pasiunea lui Liviu Orghidan pentru caini, dimpotriva, in anul 1993 participa pe cont propriu in Danemarca la cursurile unei scoli de dresaj , pentru o perioada de o luna.

In anul 1994 participa in Turcia la cursurile unei scoli de dresaj pentru o perioada de o luna, scoala de dresaj licentiata de Academia de Dresaj K9 din SUA.

Intors in tara, va transforma Clubul de Dresaj Excelsior la data de 1.01.1994 in SC BARRY S.R.L. (denumirea de "Barry" a fost aleasa in semn de recunostinta pentru Saint-Bernard-ul care a salvat 42 de vieti omenesti in timpul activitatii sale ).

In anul 2004 transforma "Scoala de dresaj" Barry; in Academia de dresaj "GUNDO" in semn de recunostinta pentru ciobanescul german pe care il detine, unic in Romania, inscris in cartea TVRecordurilor, avand un vocabular de 68 de comenzi in limba germana.

In anul 2005 se reinfiinteaza in Romania CDC (Clubul de Dresaj Canin) dupa o intrerupere de 14 ani(fost CNCU - Clubul National de Caini Utilitari), unde dl Liviu Orghidan este invitat ca lector dresaj canin in tabara de la Macea din judetul Arad, unde i se reconfirma atestatul de intructor dresaj canin obtinut in anul 1991.

In anul 2006 Academia de dresaj GUNDO devine membra a Centrului de Educare Canina din Craiova care este primul club din Romania care pune bazele specialitatii "CAINE DE SALVARE",avand-ul ca presedinte pe dl Liviu Ionescu avand o activitate de 12 ani in specializarea rescue, academia GUNDO devenind dupa o activitate de un an de zile, membru IRO (Organizatia Mondiala a Cainilor de Salvare) si implicit membru FCI (Federatia Chinologica Internationala).

In luna mai a anului 2006 Academia de dresaj GUNDO este organizatorul principal al primei tabere de rescue a CDC (Clubul de Dresaj Canin)la sfarsitul careia au absolvit primii caini ai specializarii de rescue, dl Liviu Orghidan fiind directorul taberei.

In luna Iulie a anului 2006 dl Liviu Orghidan participa la un stagiu de specializare IPO (regulamentul international de lucru - paza si aparare)in care coordonatorul principal a fost domnul Mauro Serafini arbitru de lucru si crescator de caini ciobanesti germani din Italia, stagil efectuat de CDC (Clubul de Dresaj Canin).

In luna August a anului 2007 dl Liviu Orghidan ca membru al centrului de educare canina Craiova organizeaza un WORKSHOP DE SALVARE la Predeal avandu-i ca invitati 4 ONG-uri (organizatie non guvernamentala), reprezentati ai primariei din Braov si Predeal, reprezentant MIRA (Miniterul Internelor Reformei si Adminitratiei) din Bucuresti pentru formarea oamenilor si cainilor de salvare conform normelor UE.

In luna octombrie a anului 2007 dl Liviu Orghidan ca reprezentant al Centrului de Educare Canina Craiova organizeaza Campionatul National de Salvare de la Bran judetul Brasov unde au participat 7 echipe din tara, reprezentanti ai ISU (Inspectoratul de Situatii de Urgernta) Craiova, reprezentanti ai SMURD (Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare)Petrosani si Targu Mures, 2 echipe individuale ,campionat desfaurat dupa regulamentul de misiuni al lui IRO.

In luna aprilie a anului 2008 dl Liviu Orghidan este cooptat de Centrul de Educare Canina Craiova in comitetul de organizare a celui mai important eveniment chinologic de salvare din Europa de Est - Cupa Europei de Est (International IRO Test ) la salvare din 19-20 aprilie 2008 Craiova

In luna octombrie a anului 2008 datorita bătrâneții GUNDO încetează din viață la vârsta de 13 ani și șapte luni

In luna octombrie a anului 2008 dl Liviu Orghidan ca reprezentant al Centrului de Educare Canina Craiova a organizat la Brașov Concurs Internațional de Rescue fiind invitat să arbitreze arbitrul F.C.A. austriac

Performanțe deosebite obținute de-a lungul anilor

In cei 24 ani de experienta in cresterea, selectia si dresajul cainilor, a inregistrat cu 3 caini din rasa ciobanesc german cateva performante notabile astfel:

DONNA - femela nascuta la data de 23.04.1987, decedata in 11.11.1994 din cauza unei boli necrutatoare la varsta de 7 ani si 7 luni, are o performanta deosebita la varsta de 3 ani la examenul de lucru de la Baia Mare, unde a absolvit proba de dresaj KA.1 ( caini de aparare 1: disciplina, paza si aparare, urma ) cu 278 de puncte din totalul de 300 posibile.

TROPIC - mascul, pui al catelei DONNA, nascut la 2.03.1989, decedat la 14.12.1992 la varsta de 3 ani si 8 luni in urma unui stupid accident de masina; performante deosebite obtinute la varsta de 1 an si 2 luni a absolvit la Alba Iulia proba de dresaj Elementar 2 (disciplina) cu 80 de puncte din totalul de 100 posibile, fiind in plus si vedeta pe micul ecran la TVR1, in filmul „Vacanta de Craciun“, alaturi de celebrii actori romani Teodora Mares si George Constantin in anul 1992.

GUNDO VON KONINGSTEIN : mascul din rasa ciobanesc german, nascut la data de 24.04.1995, talal Nero von Hirsher, locul 5 la Campionatul mondial de ciobanesc german, germania 1995; titluri obtinute pana in prezent: RPJ, CAC, BOB, BOG, BIS, Exc4, 2Exc2, 1Exc; avand un vocabular de 68 de comenzi in limba germana, inscris in cartea TVRecordurilor in anul 2004 la varta de 10 ani si propus in CARTEA RECORDURILOR MONDIALE in anul 2010.